Paturai

Ku AMIN R ISKANDAR

Tangtu kuring na haté ceurik.
Éstuning kudu pajauh jeung jalma,
anu lain saukur dianggap guru.
Tapi leuwih jero ti éta.
Anjeuna mangrupaning gaganti bapak.
Anu geus taunna tilaran dunya.

Ari alesan kuring miang.
Nya hayang wé mapag kala.
Anu ceuk pikir, jigana geus diguratkeun.
Boh dina daluang, boh dina buku ti awang-awang.

Tangtu kuring moal sulaya, guru.
Kana ucap anu harita geus kedal.
Di babancik imah pisan.
Basa kuring seja pamitan.

Ngan hiji meureun paménta.
Doakeun kuring tetep cageur,
tetep bageur,
tur aya dina bebeneran salawasna.
Da kapan uninga ku anjeun.
Salila ieu kuring satékah polah;
Ngalaku bageur, cageur tur Bener.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s